Belangrijk: je planten tijdens het groeiseizoen wat extra’s geven!

Maar waarom is dit dan belangrijk? En hoe doe je dat?

Een plant floreert aan de hand van 3 belangrijke elementen: water, licht en CO2. Deze basiselementen zijn cruciaal voor fotosynthese.

Daarnaast hebben je planten ook nood aan mineralen (stikstof, forfor en kalium) die uit de grond gehaald worden. Deze mineralen zorgen voor een stevige stam met sterke wortels, de kleur van de bladeren en bij sommige planten ook voor de vorming van bloemen. In de vrije natuur worden afgevallen bladeren op de grond verteerd en omgezet naar deze nuttige bouwstenen, in je woonkamer is dat natuurlijk wat lastiger. Daarom kan je via plantenvoeding zorgen voor voldoende voedingsstoffen voor je plant.

Wanneer?
Aangezien plantenvoeding voornamelijk dient om de groei te ondersteunen, geef je deze best in het groeiseizoen. Dat is voor de meeste planten in de lente en de zomer (dus van maart tot oktober). Tijdens de wintermaanden gaan je plant in rust, waardoor extra voeding meestal niet nodig is. Vanaf maart kan je starten met het toedienen van plantenvoeding.
Een plant die je net hebt verpot haalt genoeg voedingsstoffen uit de verse potgrond. Pas na enkele weken kan je eventueel wat plantenvoeding bijgeven. Bekijk de verpakking van je potgrond om te zien hoelang deze zorgt voor de nodige extra’s.

Móet dit nu echt?
Neen, helemaal niet. Zonder plantenvoeding is de kans op gele blaadjes, een trage groei en vatbaarheid voor ongedierte gewoon groter. En daar zit niemand echt op te wachten, toch?
Plantenvoeding zorgt met andere woorden voor een mooie en gezonde plant, die zich extra thuis zal voelen in je woning.

Welke soort voeding?
Er bestaat vloeibare en vaste plantenvoeding. Er binnen de laatste catetgorie zijn er dan korrels, staafjes, kegels en tabletten.

Bij MOS en MOK kan je terecht voor de Grondleggers van Soil Sisters. Deze organische tabletten voorzien je planten tot 365 dagen van de nodige extra’s. Geschikt voor elke kamerplant en beschikbaar in 2 formaten.

Leave a Reply