De zomervakantie is ondertussen al even gestart en daar hoort voor veel mensen ook een echte verlofperiode bij. Trek jij er voor enkele dagen of weken op uit? Onderstaande tips kunnen helpen om je planten in leven te houden terwijl jij geniet van welverdiende rust of een gek avontuur!

Wel: extra water voor je vertrekt
Deze tip is natuurlijk erg voor de hand liggend. Doe een uitgebreide gieterronde en hou je planten als het kan zelfs even onder de kraan (laat het water wel goed doorlopen via de binnenpot, zodat dit niet onderaan de sierpot blijft staan).

Niet: nog snel even wat plantenvoeding
Extra voeding zorgt voor actievere planten die willen groeien. En wat is nodig voor al deze extra energie? Je kan het al raden: meer water.

Schakel buren/vrienden/kennissen in
Langer dan een paar dagen van huis? Dan voorzie je best iemand die in jouw plaats de planten komt voorzien van hun (twee)wekelijkse waterbeurt. Geef je plantenoppas duidelijke instructies, schrijf eventueel een kleine handleiding per plant of groepeer de planten die op hetzelfde moment water moeten krijgen.

Planten groeperen
Je planten bij elkaar zetten is sowieso een goed idee. Zo creëer je een lokaal mini-klimaat met een hogere luchtvochtigheid. Let hierbij wel goed op de locatie: best uit de volle zon en ook niet al té donker.

Irrigatie
Niemand in de buurt die af en toe kan binnenspringen? Koop of bouw dan zelf een irrigatiesysteem, zodat je planten automatisch water krijgen wanneer ze dit nodig hebben.

Ziezo, en dan nu met een gerust hart op reis!

 

En hebben je planten het in het slechtste geval toch niet allemaal overleefd? Dan spring je toch gewoon eens binnen bij MOS en MOK..

Leave a Reply